hond-hondenhokHonden houden van het buitenleven. Buiten spelen, buiten slapen in het zonnetje, ze zijn gek op de frisse buitenlucht. Wanneer jouw viervoeter ook zo graag buiten is, kun je een hondenhok in de tuin plaatsen. Als je overdag weg bent, kan je hond toch nog lekker buiten zijn op deze manier en je hoeft niet bang te zijn dat je hond binnen in huis verveelt en spullen kapot maakt. Je kunt een hondenhok in dierenspeciaalzaken kopen of je kunt een hondenhok zelf bouwen. Het is alleen nog maar een kwestie van een geschikt plekje in de tuin uitkiezen.

Een hondenhok bouwen
Als je een goede plek in je tuin gevonden hebt waar het hondenhok geplaatst kan worden, dan kan de bouw starten. Zorg voor een schaduwrijke plek met voldoende ruimte. Een klein hondenhok is niet prettig voor je hond, wanneer het de bedoeling is dat hij er de hele dag in moet verblijven. Een hond moet zich vrij kunnen bewegen. Het is aan te raden om het hout, welke je gaat gebruiken, goed te schuren. Dit voorkomt splinters. Als je hond ook tijdens de koude dagen buiten blijft, kun je isolatiemateriaal aanbrengen. Dan blijft het tijdens de koude winterdagen warm.

Een hondenhok kopen
Wanneer je twee linkerhanden hebt, kun je beter een goed hondenhok kopen. Hondenhokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materiaalsoorten. Een houten hondenhok vergt onderhoud en kan gaan schimmelen. Een kunststof hondenhok is niet alleen onderhoudsvrij, maar ook nog eens makkelijk schoon te houden. In het hondenhok kun je een zacht, ademend kussen neerleggen. Er zijn verschillende hondenkussens verkrijgbaar, waarvan de hoes gemakkelijk in de wasmachine kan. Sommige hondenhokken hebben rubberen flappen aan de zijkant, welke beschermen tegen de tocht. Controleer wel altijd de vochtigheid in het hondenhok. Een vochtige hondenhok kan schimmelen.