Wanneer je een hond aanschaft, heb je spullen nodig om de hond goed te kunnen verzorgen. Een veilige plek creëren voor je hond zodat hij later ook alleen thuis kan blijven, is dan ook belangrijk. Je kunt een ruimte afsluiten met een traphekje. Dan plaats je de mand van de hond in die ruimte. Je kunt ook een hondenbench aanschaffen en zelfs speciale hondenbanken kopen. Het voordeel van het aanschaffen van een bench is dat je deze ook kunt gebruiken voor de zindelijkheidstraining van je puppy. Een hond wil zijn eigen nest niet bevuilen, zo kun je een puppy leren zijn behoefte op te houden. Bekijk gerust alle spullen die je nodig hebt op Tinki.nl.

Het kiezen van een bench
Een pup die zijn bench als rustplek beschouwt, zal als volwassen hond de bench hiervoor ook willen gebruiken. Bij de keuze voor een bench is het dan ook handig om de lengte van je pup, wanneer hij volwassen is, aan te houden als bench grootte. Je kunt dit inschatten door een vergelijkbare hond op te meten. De hond moet op zijn zij met uitgestrekte poten kunnen liggen. Als je dit nog te groot vindt voor je kleine pup, dan kun je ook een kleine bench aanschaffen voor de puppytijd en daarna een grote bench kopen.

Inrichting van de bench
Een bench is gemaakt van metaal. De bodem kan van plastic zijn of van metaal. Voor een hond is een comfortabele benchkussen dan ook een must om lekker te kunnen liggen. Benchkussens zijn er in verschillende soorten en maten. Het belangrijkste is dat het een ademende kussen is. Een uitwasbare hoes is niet alleen handig om schoon te houden, maar ook hygiënisch. Een kussen neemt de geur van een hond op. Af en toe het kussen wassen, is geen overbodige luxe. Zorg voor wat kauwmateriaal in de bench om verveling tegen te gaan.