Voor het afsluiten van een dierenverzekering is het belangrijk eerst goed te vergelijken. Net als voor je eigen zorgverzekering zijn er immers meerdere aanbieders die allen hun eigen opties hebben. Aan al deze opties hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Vandaar dat het vergelijken van een dierenverzekering belangrijk is, vooral om na te gaan wat jouw huisdier daadwerkelijk nodig heeft. Dit zal vooral te maken hebben met het ras en de leefomstandigheden. Toch kunnen er ook andere factoren bij komen kijken die voor elk dier verschillend zijn. Hieronder staan de belangrijkste criteria voor de meest gangbare dierenverzekeringen. Dit zijn die voor de hond, die voor de kat en die voor het konijn.

Verschillen in hondenverzekeringen

Geen hond is hetzelfde en daarom zijn er ook veel verschillen in de mogelijke verzekeringen. Vaak wordt er echter uitgegaan van de volgende factoren om een prijs te bepalen; het geslacht, het ras, de leeftijd en het gewicht van je hond en het eigen risico dat je voor de verzekering kiest. De redenen hierachter zijn vrij logisch. Een vrouwtje, ook wel teefje genoemd, wordt vaker ziek dan een mannetje, reu, omdat een zwangerschap vaak de nodige kwaaltjes met zich meebrengt. Het kan dus ook uitmaken of jouw hond gesteriliseerd is. Vanwege rasspecifieke ziektes speelt ook deze factor een rol in de prijsbepaling.

Vergelijk een kattenverzekering

Heb je een binnen- of een buitenkat? Is dit een vrouwtje met kans op zwangerschap of een mannelijke kitten? Al deze factoren spelen mee in de prijsbepaling van de door jou gekozen verzekering. Een buitenkat loopt namelijk elke dag zoveel rond als hij wil, zonder dat er op hem gelet wordt. Het risico dat er iets gebeurt, wordt hierdoor een stuk groter. Ook speelt het ras van de kat mee. Sommige rassen zijn weerbaarder dan andere en weer andere rassen zijn juist weer extra vatbaar voor bepaalde ziektes.

Informeer over je konijnenverzekering

De belangrijkste factor voor het verzekeren van een konijn is misschien wel of deze genoeg beweegruimte heeft. Er is immers niets slechter voor de gezondheid van een dier dat te weinig beweging. Als een dier niet genoeg kan bewegen, dan zal deze al snel te zwaar worden met alle gevolgen van dien. Het is niet ondenkbaar dat een te zwaar konijn diabetes krijgt. Dit levert het beestje niet alleen veel pijn op, maar is ook erg duur om te behandelen. Logisch dus dat dit verschil maakt bij het afsluiten van een verzekering.

Bron: Vergelijkdierenverzekering.nl