Als een hond ouder wordt is het belangrijk dat de hond wel de goede vitaminen en mineralen binnen krijgt. Honden vanaf 7 jaar hebben vaak een lagere eiwit- en minderalen behoefte waardoor de hond ook meer vitamines en mineralen nodig heeft dan een gezonde volwassen hond. Een goede senior voeding kan dus bijleveren aan het gezond ouder worden van een oudere hond. Een goede voeding kan namelijk veel doen voor een oudere hond. Het Carocorc senior hondenvoeding kan dus bijleveren aan het gezonder ouder worden van de hond.

Gezondheidsproblemen

Het is over het algemeen zo dat oudere honden meer gezondheidsproblemen hebben dan jongere honden. Er zijn hiervoor verschillende dingen die gedaan kunnen worden om de hond toch zo gezond mogelijk te laten leven. Een van deze dingen is de voeding van de hond. In het Carocroc senior hondenvoer zitten dus verschillende stoffen die de hond kunnen ondersteunen waar de hond moeit mee heeft. Het kan dus zo zijn dat de hond nierproblemen heeft en hier ondersteuning voor nodig heeft. Dit kan ondersteunt worden omdat er veel omega 3 en 6 vetzuren in de hondenvoeding zitten om de hond alle benodigde stoffen te geven die de hond op de oude dag nodig heeft.

De samenstelling van het hondenvoer

Het is ook belangrijk dat de samenstelling van het hondenvoer goed is om de verschillende dingen te ondersteunen. Zo bestaat het hondenvoer uit tarwe, gevogelte, maïs, vleesmix, tarwegries, dierlijk eiwitextract, gerst, dierlijk vet, rijst, rijstzemelen, gehydrolyseerde kippenlever, gedroogde bietenpulp, lijnzaad en mineralen. Dit zijn dus de ingrediënten die hond nodig kan hebben om zijn oude dag goed door te komen. Het is wel belangrijk dat er een voedingsschema bij wordt gehouden om de hond een goede hoeveelheid hondenvoeding gegeven wordt. Het is namelijk niet de bedoeling dat de hond teveel of te weinig voedsel binnenkrijgt.