Dan is het nu perfecte tijd om weer eens goed op jezelf te gaan letten. En op je hond natuurlijk. Want dat jij te zwaar wordt, dat merk je direct als je kleding niet meer lekker zit en als je broekriem losser moet. Maar voor een hond is dat toch weer anders. Vaak zie je pas dat je hond te zwaar is als je met hem aan het spelen bent en hij komt helemaal uitgeput bij je liggen. Dan ben je voor het mooie eigenlijk al te laat. Want een hond op dieet zetten, dat valt nog niet mee. Gelukkig zijn er wel lekkere brokken met minder calorieën beschikbaar. Bijvoorbeeld die van Eukanuba. Je weet dan dat je je hond het beste eten voorzet wat hij maar kan wensen.

Wat kun je nog meer doen?

Het is natuurlijk altijd goed om lekker te gaan bewegen met je hond. Dan raak jij de oliebollen-kilo’s weer kwijt en je hond zal zich ook een stuk fijner voelen. Je begint natuurlijk klein. Iedere dag kleine stukjes wandelen en dan langzaam opbouwen. Uiteindelijk lopen jullie hele einden samen. Gewoon omdat het kan en niet alleen omdat de hond er even uit moet. Je zult zien dat het opbouwen best snel kan gaan, als je maar regelmatig blijft lopen.

Schrap alle tussendoortjes

Ze zijn zó verleidelijk: alle tussendoortjes die overgebleven zijn van de afgelopen feestdagen. Maar ieder pondje gaat door het mondje en dat zeggen ze niet voor niets. Dus stop je chocolade in een kastje, zet een slot op de koektrommel en hou je aan je eigen regels. Ook voor de hond is het beter als hij niet telkens tussendoortjes krijgt. In het begin zal je erg sterk moeten zijn. Voor jezelf maar ook voor je hond. Want wie kan bedelende puppy-ogen weerstaan? Toch went ook dit strenge regime snel genoeg. Je zult merken dat jij en je hond al snel meer energie hebben en dat de kilo’s eraf vliegen!

Eet volgens een vast patroon

Ontbijt, lunch en diner. Zo moeilijk is het allemaal niet. Maar zorg ook dat je iets eet waar je lijf iets aan heeft. Eet vezels en minder suiker. En geef je hond afgewogen hoeveelheden per dag. Wil je dat je hond meerdere eet-momenten heeft? Deel dan de dagelijkse hoeveelheid door het aantal momenten. Geef niets extra’s dat is echt niet nodig. Je hond en jij zullen al snel gelukkiger en fitter worden. Als dat geen mooi begin van het nieuwe jaar is?

Afbeeldingsresultaat voor hond met overgewicht